lauantai 31. maaliskuuta 2012


Peräkonttikirppikselle

Meillä on huomenna ensimmäinen pikkukylän peräkonttikirppis. Vähän jännittää onko paikalle tulossa väkeä. Minä ainakin menen. Otan pienen tuolin ja pöydän, juon kahvia ja nautin keväisestä kelistä. :) Tämän viikon olen kaivellut kaappeja ja hiukan olenkin saanut tavaraa kerättyä kasaan. Peräkontin laatikoiden lisäksi minulla on vaaterekki mukana. Tänä aamuna jatkoin operaatiota, siinä keräämisen seurana siivoilin yleissiivoja samalla. Kaadoin ensimmäiselle valkoiselle matolle kahvia, seuraavalle valkoiselle matolle rasvaa. Siinä samalla lemppari housut saivat rasvatahrat lahkeisiin. Joten en enää siivoa tänäään. Kiitosnam. :D Heh* Taidankin siis lähteä kaupoille. Tervetuloa lähellä olijat myös kauempaakin, huomenna kurkistamaan ja tekemään löytöjä peräkonttikirppikseltä. Kaikki on myös tervetulleita mukaan myymään ylimääräisiä tavaroita. Ei ole mitään ilmoittautumisia eikä pöytä/paikka maksuja! Huomena siis näemme.. :)

Saattaa olla että jääneitä vaatteita yms tavaraa saatan laittaa tuonne minun piilossa olevaan blogikirppikseen myyntiin.. Lisäsin äsken rekkiin ihanan mutta pieneksi jääneen jakkupuvun ja muita juhlapaitoja. Miljoonista tyynynpäällisistäkin päätin luopua. Seuraavaksi otan ehkä käsittelyyn matot.. :)

Osan olen jo saanut näytille... :)
Mukavaa aurinkoisen viikonlopun jatkoa.

torstai 29. maaliskuuta 2012

Hullut päähänpistoni^

Olen taas ajatuksia ja ideoita täynnä. Muutama ilta sitten otin nukkumaan mennessä muistikirjan makuuhuoneeseen mukaan. Päätin laittaa heti ideat ylös vihkoon jotteivat jää mieleen pyörimään. Asia toimi yllättävän hyvin ja olenkin saanut loistavasti unen päästä kiinni tämän jälkeen. Mutta tänään, tämän päiväinen vihkossa oleva suunnitelma ei ihan mennyt niinkuin piti. Sain aamulla ajatuksen että pian aletaan tekemään takkahuoneen lattiaremonttia, vessan remonttia jne... Painelinkin sen enempää ajattelematta, suoraan töistä rautakauppaan. Nyt vaatehuoneessa odottaa remontin alkua uudet lattiamateriaalit!!! Oikeastaan aivan summamutikassa otin tumman laminaatin takkahuoneeseen ja vessaan vaaleahkon, hiukan harmahtavan lattiamaton. Tähän asti meidän talossa kaikkien lattioiden värit ovat olleet yks yhteen, mutta nyt siihen tulee muutos. Heheh, yks yhteen ja risaiset. Kotimatkalla rautakaupasta mietein että MITÄ IHMETTÄ OLEN MENNYT TEKEMÄÄN! Mutta onneksi asia kääntyi hyväksi kotia päästessä. Lattian väri passaakin ihan kivasti takkahuoneeseen. Vielähän ei kuitenkaan kannata huokaista helpotuksesta. Odotetaan nyt että aikaa liikenisi remontin aloittamiseen ja lopputulokseen. Kohta tässä huoneessa on uusi lattia. Jipii!!





Eilen kävin hakemassa kenkäkaupasta tyhjiä kauniita kenkälaatikoita, siivoiluja varten. Nyt täytyykin jatkaa kaappien tyhjentämistä. Sillä sunnuntaina olen menossa torille, peräkonttikirppikselle! Mukavaa että viime syksynä ideoimani asia otti tuulta purjeisiin. Katsotaan saako tämän kylän naiset tästä kipinän. Huvittavaa tässä oli myös se että tee-se-itse-kirppispäivästä oli eilen isommassa lehdessä juttu. Saas nähdä tuleeko paikalle väkeä vai onkohan tori tupaten täynnä myyjiä. Oikein mukavaa ja vauhtirikasta to - illan jatkoa!:)

maanantai 26. maaliskuuta 2012

Makuuhuoneen koristukset



Laituritaulun kuva : Ikea 
Pyykkikori : Ppdecora
Photo : lahja ystävältä
Nalle & korurasia : lahja ystävältä
Kukkataulu : vanhan tapetin pala
Do not disturb : Kairahouse (muistaakseni)

 ~~~

Onnistuisko tämmöisellä harjoittamaan muistia.  
 Iiks. Mä olin kyl aika surkee täs. :)

sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Siivouspäivä

Meillä on  vietetty sunnuntai siivouspäivää. Pitkästä aikaa olen iskussa. Pistettiinkin ranttaliksi.


Matot ulkona. Kun loppuu tila mattotelineistä jatketaan pihakeinujen täyttämisellä.


 Väliaikaispatentti. Näin siihen asti että kulku pyykkitelineelle on sula. Ihana saada pyykit ulos. :)


 Sisällä on imuroitu, pesty lattiat, pyyhitty pölyt, vaihdettu mattoja, järjestetty kaappeja.
Tästä kaapista olenkin erityisen ylpeä. Tämä oli ennen täynnä askartelutarvikkeita.
Oikeastaan vain jotain roinaa täynnä siis. Nyt siellä on kankaat, pöytäliinat ja verhot. :)

Pitäähän sitä loppuun vähä tylsää. En sitte millään keksi itelle hienoja sivuja. 
Tarvis varmaan ammattilaisen apua. Viime kertainen "profiilin päivitys" oli hetken 
mielijohteesta tehty, enkä pidä siitä enää. Tylsä tylsä ja tylsä. Olisko ideoita?:)

Noh kesäaika alkoi tänään ja päivät senku pitenee. Jipikaijee!:)

lauantai 24. maaliskuuta 2012

Kaipuu~

Tällä viikolla on täytynyt todeta ettei minua ainakaan ole kovin hyvä onni koetellut. Kaksi viikkoa sitten olin melkein kävelykyvytön selkäkipujeni kanssa. Viime viikolla koko viikon kestävä flunssa, kurkkukipu ja kuumeilu. Tällä viikolla mietein jo että alkaa elämä voittaan kunnes alkoi huimailu josta sitten torstaina seurasi mahatauti. Nyt en ole kahteen päivään syönyt oikeastaan mitään, eilen illalla kokeilin ruokapuolesta jo keiton lientä ja vähäisiä keittojuureksia sieltä keitosta. Tänään on vointi jo parempi mutten tohdi vielä ihmisten ilmoille lähteä. Aijon kuitenkin kohta maistaa jo aamupalaa, ehkä pienen viilin. No mutta toivotaan että tämän vuoden sairastelut olisivat tässä. Kaikki ainakin on tullut yhteen syssyyn. Huhhuh. 

Kävin tuossa aamuisella ulkona katsastamassa pihapiiriä. Lunta on vielä paljon ja kunnollisen kevään tuloon kestää vielä. Yrttien ja salaattien kasvulaatikko ja mansikkalaatikot ovat pihan toisessa päässä. Eikä sinne pääse kuin tarpomalla puolimetrisen lumen läpi. Mutta kun kasvulaatikoiden ympärystä on alkanut sulaan, mansikan lehdetkin näkyvät.. Tahtoisin jo mennä.

Kuten aikaisemmin kirjoittelin että on suuret suunnitelmat tälle kesälle. Niin on myös muillakin sisarilla. Kuin myös äidin ja isän pihaan on tulossa kaikkea uutta. Eli emme varmaan aivan kaikkea saa aikaiseksi. Minähän taivun/alistun kohtaloon koska olen nuorin ja pienin..Voih. ;) Katsotaan nyt. 

Minun ensimmäinen hankinta olisi löytää jostain purkutiiltä. Olen pari kertaa jo missannut tänä talvena tuttavien remontit ja tiilet ovat jääneet saamatta. Tarkkana pitää siis olla. Toinen hankinta tai oikeastaan teko olisi mennä puhdistamaan vanhat ikkunan pielukset jottai voisin maalata ne uudestaan.. Tämmöisiähän pieniä asioita voin alkaa tekemään jo ennen kuin se kevät tuleekaan! Lämpimiä päiviä riittää kyllä jo että varmasti viihtyy ulkona pitempäänkin työnteossa. 

Kunhan vain saisin nyt voimat palautumaan niin kyllä alakaa lyyti kirjottaaaaaaaaaan... 



Kiikun takaa isompi kasvulaatikko jo kurkistaa... Iiik. :) Mansikka laatikoille on näköjään tiiletkin unohtuneet. Olivat painona harsoilla. Saapas nähdä ovatko mansikat kestäneet laatikoissaan kylmyyden. Voisinkohan auttaa asiaa jotenkin tässä vaiheessa? Täytyy nyt vielä hetki malttaa. Taidankin tänään vielä tunkea kätöseni multaan.. Tai no, laittaa rairuohot kasvamaan. Unohdin nekin. hihih.* Mukavaa lauantai päivän jatkoa ja voikaa hyvin. 

Synttäri onnittelut systerille. Harmi kun en pääse juhlimaan kanssanne. 

keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Kuka olet?

Olen Helinä niminen tyttö. Luokittelen itseni tytöksi vielä. Asun pohjanmaalla, pienessä kylässä. Nykyään harrastuksiini kuuluu talon kunnossapito, ulkona ahertaminen, sisällä sotkeminen ja askareet. Askareiksi luokittelen kaiken missä saa aikaan jotain näkyvää. Erityisesti pidän vanhojen tavaroiden uudistamisesta. Ne voivat olla joko huonekaluja tai vaikka ihan pieni lelu. Myös vanhoja omia maalaamia tauluja maalailen uudestaan. Vaikka ei pitäisi taaksepäin turhia kurkistella. Pelastan rumat ankat joukoista. Kaikki hajoava kertyy minulle joita suojelen loputtomiin. Olen "vähän" hamstraaja luonteeltani, perietynyt isältä♥. Yritän siivoilla tälläkin hetkellä tavaraa kirpputorille. En voi luokitella tyyliäni mitenkään koska tietääkseni tälle ei ole nimitystä keksitty. Pidän niitä vaatteita mitkä tuntuvat hyvälle. Suurimmaksi osaksi vaatteni ovat väreiltään hyvin maanläisiä tai todella värikkäitä, vanhoja mummoilta perittyjä. Välillä taas pikimustaa. Joskus vedän myös vaaleat romanttiset, pitsinauhoin somistetut vaatteet ylle. Miesten järkyttävät salihousut ovat kyllä edelleen jalassa mukavat. Pidän pienistä haasteista, ystävän yllyttämänä saatan lähteä menninkäisen vaatteet päällä ja hiukset pystyssä käymään kaupassa. Pidän kirpputoreilla, sisustusliikkeissä ja pienissä putiikeissa kiertämisestä. Valokuvailen todella paljon, huvin vuoksi vain. Odotan kesän tuloa ja pihatöitä. 


En kyllä keksi mitään järkevää itsestäni. Osaan olla järkevä tarpeen vaatiessa. Olen myös todella tarkka ihminen, tietyissä asioissa. Huumoria käytän aina, oli tilanne melkein mikä hyvänsä. Silloin huumori on kaukana kun minulla on todella kova nälkä, muutun automaattisesti monsteriksi. :) Aaarhhggg. Riittääkö?

Sain helmikuussa haasteen Roses & Bows blogista kertoa itsestäni. Unohdin asian.... Olen näköjään huono kertomaan itsestäni, saati kehumaan itseäni. 

Sain myös  Vaahteramäen elosta tunnustuksen: Tarkoitus on antaa tunnustus viidelle bloggaajalle, joiden rekisteröityneiden lukijoiden määrä on alle 200. Kiitos Alma! Nyt jätän nämä viisi kivaa bloggaajaa haastamatta. Koska kaikki tämän varmasti jo saaneet... 





Sarja bloggaajista

Pitää istahtaa tänään kello 19.30 sohvalle katsastamaan uutta Blogistania sarjaa.
Minullekin linkitettiin tämä ilmoittautumis sivusto, mutta tuli pupupöksyihin.. Liekkö ois ollut mitään annettavaa. :)



Mielenkiinnolla ootan mitä sarja tuo tullesaan,
 toivottavasti niitä kivoja ideoita ainakin...

tiistai 20. maaliskuuta 2012

Riihimäen lamppu...

En keksi sanoja kertomaan kuinka kiva lamppu raahautui eilen kaapista olohuoneeseen ja kuinka pitkä päivä minulla on ollut tänään. Aamuinen viiden herätys ja illan kurssit vetivät mehut tästä neitistä. Istua törötän tässä koneella, vaikka voisin olla nukkumassa. Piti nyt päästä kertomaan tästä kivasta lampusta, jonka olin kaappiin unohtanut. Se pääsi eilen illalla sohvan taakse kun tarvitsin käsirenkaan teossa lisävaloa. :) Tänään kun piipahdin kotona, kurkistin olohuoneeseen ja tuumasin että lamppu saa jäädäkin sohvan taa. Mii laik. <3 





En hätiköidessä saanut napattua kunnon kuvia. Suonen anteeksi. :) Nyt nukkumaan että jaksaa aamulla taas 5ltä ylös.. ZZzzzzzz. Ainiin, minulla on jo käsirengas & korvikset valmiina. Paitsi ens kerralla testaan hopeasavea. Teen riipukset niihin..

maanantai 19. maaliskuuta 2012

Viihdytään pihalla~

Tässä kirppisostokseni joka osottautukin yllättävän kivaksi ja monipuoliseksi. Töitten jälkeen istuskelin autokatoksessa, lumisateelta suojassa, kahvikupponen kourassa ja katselin kesäisiä kuvia Viihdytään pihalla kirjasta. Tässä kirjassa on kyllä tosi kivoja ideoita, monikäyttöiseen pihaan. Meidän piha kun on aika suuri ja puoltakaan pihasta ei käytetä, muutako ruohonleikkuuseen. Talven olen pyöritellyt suuria ajatuksia pihamme (ja talkooporukan) päänmenoksi. Tietenkin kun vain rahat, aika ja työkokemus riittäisi niin saisin niistä suurista ajatuksista jotain käyttöön. Eikä kannatakkaan luopua suunnitelmasta suuremmasta terassista. Enkä varsinkaan halua ajatella ettenkö saisi kasvi/aurinkohuonetta rakennettua, jo olemassa olevista vanhoista isoista ikkunoista. Pienellä tytöllä isot haaveet taas!!:) Kirjassa on listattu vaikeustasot ja tarvikkeet, kuvitettu työvaiheet jne.. Tuota aika kohtaa en viitsi edes alkaa katselemaan, koska en siihen pääse kuitenkaan. Näen kivan perhosen ja lähden juoksemaan sen perään kamera kourassa... Jooooo. :)


Ulkoilmakattaukset, jipii. Vaikken niitä monesti viime kesänä kokenutkaan.. Kirjassa lukee näin "Jokaisessa pihassa täytyy voida aterioida.." Niin totta. "Käytännöllisen terassin lisäksi hieman kauemmas talosta voi rakentaa vapaamuotoisemman ruokailupaikan rentoja piknikaterioita varten.." Piknikit omalla pihalla, tahtoo jo! (Jooo, piknikkialue suunnitteilla hiekkalaatikon päälle. Heheh* toteutuu vuonna..) Kirjassa on ohjeet helppoon piknikkoriin. :) Kattaus ohjeet ovat myös helppoja ja nopeita "vaatimattomalla nauhalla kimpuksi solmitut laventelinoksat ovat hyväntuoksuinen ja viehättävä lautasliinankoriste."


Rentoutuminen ja lepo pihalla osiossa parasta on "vaatimatonkin kotipuutarha tarjoaa pakopaikan arjen kiireeltä ja vaatimuksilta." Löytyy ohjeet helppoon riippumattoon, riippuvaan kansituoliin jne. Toki minulla riippumatto on jota en sitten saanut laitettua mihinkään viime kesänä. Korjataan sekin tilanne. Koristeet ja valot, tyylikkäitä kasveja, kasvien istutusmalleja, luonnonkukkia, perennaniittyjä. Tosi kiva vihannestynnyri (ensimmäinen kuva) "kasvihuoneessa tynnyriin voi istuttaa monia erilaisia kasveja.."


Unohtamatta leikki osiota. "Ulkona leikkiminen on tärkeä osa lapsen kehitystä.." Koskettaa siis mua. Riippuvasta majasta lastenjuhliin.. Tänään näköjään voisin jatkaa kirjoittamista loputtomiin. Kukaan siitä ei varmaan ymmärtänyt mitään, koska kirja sai niin ajatukset lentämäään. :) Jatkan lukemista ja haaveiluja myöhemmin, sillä kaikki tänään hoidettavat asiat on vielä tekemättä. Yllätys. Ruokakin on hmmm vielä kaupassa....

lauantai 17. maaliskuuta 2012

Tää päivä

..on ollu tosi kiva, vaikkei mitään erityistä tapahtunukkaa. *Minä vs flunssa, voitolla ollaan*. Aamulla aattelin alkaa siivoileen niin eksyin askarteluhuoneeseen. Aikaansaannokseni olivat aika värikkäitä ja tosi tosi pieniä!

*Ehkä tulen antamaan nämä jollekkin pienelle.*
Sotkua myös sain (yleisesti) vain aikaan. Viimesessä kahdessa kirjaimessa tuli kiirus kun piti keritä muitten matkaan kirppikselle... :) Kirppiksellä on tullu käytyä nyt useempaan otteeseen. Oliki vimma kadoksissa hetken aikaa. Tällä kertaa väreistä innostuneena ostin kesäksi esiliinan. Joo ja keittiöki tosi edustuskunnosa.


Kirppiksen jälkee sain vähä toki siivottua. Suurimmaks osaks keräsin vain kampetta jotka lähtee joko kierrätykseen, kirppikselle tai roskiin. Sit kävin huhkimassa tilaa ulkovarastoissa. Rautakangen kans tuli myös heiluttua, tein virtoja. Jipiii. SulapihaSula. :) Nyt saunaan, reikäleipäpizzaa ja elokuvia! Moi.

perjantai 16. maaliskuuta 2012

hopsansaa~

Kaikki on vinksin vonksin tai ainakin heikun keikun. Arvaas oikun eikun, Kuka oon, joko arvaat sen?

Voimia mulla näissä, on paljon sormenpäissä. Nostaa voin kirahvin, Minä kaikkein vahvin oon! 

♥♥♥

Ystäväni Kissamau oli katsellut tätä. Arvatkaa olenko nyt koukussa?!:)

Sulahei ja hopsansaa. Mukavaa perjantain jatkoa!

torstai 15. maaliskuuta 2012

puutarhatuolit

Löysin nettikirppikseltä kahvipaketin hintaan puutarhatuolit. En tiiä onko näille joku nimi. Sen muistan että lapsuudessa istuin tämmösis, jonkun kaverini vanhempien puutarhassa. Kaksi puista ja jykevää tuolia mahtuu pieneen tilaan, taitettavuutensa takia. Olen ne nyt piilottanut en tiedä keneltä autotalliin. 'Pientä' puhdistusta ne kaipaa, maalia niihin en aijo laittaa. Ovat kauniisti kulahtaneet!;) Ihan pieni hetki pitäs vielä jaksaa odottaa, sitten roudaan ne pihalle. Ehkä alkuun ny sinne pihakeinun läheisyyteen.


Tänään vointi on jo parempi, meinaankin huomenna takaisin arkeen. Vaikkakin arki tällä viikolla jää melko lyhyeksi. :)

keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Ystäviemme rakkaus ♥♥♥





Onnea ja menestystä, puutarhan laiton suhteen.. 
Koska avioliitto teiltä varmasti sujuu. ♥♥♥

muuttuva näyteikkuna

Olohuoneen kirjahylly taitaa toimia minun muuttuvana näyteikkunana. Se on yksi paikka (näistä monesta) mihin vaihdan melkein päivittäin mieluisimmat esineet ja valokuvat. Vielä sipulikukat ja rairuoho puuttuu. :)

Kaikkia kirjoja en ole kirjahyllyyn edes tunkenut. Koska esim. suuret eläinkirjat painavat valvatasti ja sarjat saa hyllyt notkolle. Meiltä löytyy aika määrä kirjoja, vaikka itse "luettavia" kirjoja todella vähän. Mieheni muutama romaani ja pokkareita. Eläin kirjoista löytyy perhoset, linnut, koppakuoriaiset, selkärangattomat, kalat, ötökät, ötökät ja ötökät.. hih* Joskus etsin niistä jotain tosi yököttäviä eläimiä.. :) Omista kirjoistani löytyy aikamoinen määrä juhla, kattaus ja ruokakirjoja. Loput ovatkin sisustus, piirustus, maalaus, entisöinti, kuvaus, lastenkirjat... Unohtamatta suurintaosaa : huiput sarjakuvakirjamme. Niistä tulee aina niin hyvälle tuulelle. Myös vieraat saattavat istua hiljaa ja lukea sarjiksiamme. Minkäs tekee kun niitten seurassa viihtyy. Mukava niin. Tässäpäs teille muutama kirjanen. *Puolet kirjahyllystä vielä kuvaamatta. ;)*







Taidankin mennä takaisin olohuoneen lattialle tyynynpäälle
istumaan ja lukemaan jotain kivaa inspiskirjaa! 

Mukavaa keskiviikon jatkoa!

tiistai 13. maaliskuuta 2012

hempeää ~kesä saa tulla!!

Flunssa jatkuu aina vaan. Joten tänä aamuna piti sitten lähteä naapuripitäjän lääkärissä käymään. Ajattelin käyttää tilaisuutta hyväksi ja hakea "sairasvuoteelle" jotain herkkuja kaupasta. Sattumalta (kröhöm*) huomasin ale-rekin jota piti jäädä hetkeksi katselemaan. Matkaani lähti muutamia paitoja. Aika hempeitä mutta niin söpöjä. Ajattelin pistää lämpöilyn piikkiin sen että tämmöisiä vaatteita kotiini kannan. Tai sitten tämä söpöilykausi on pitkäkestoinen tauti. :) Nyt on kesäkauden avajaisiin oikeet kesäpaidat valmiina!! Jotka muuten sopii mun eilen tulleisiin friendtexin vaalean hiekan värisiin basic-capreihin vallan mainiosti. :) Nyt takaisin sohvalle, lämmintä mehua ja herkkuja syömään. Kyllä tämä flunssa vielä voitetaan!!!!




♥♥♥

maanantai 12. maaliskuuta 2012

Aamukahvi auringossa

Keväinen aamukahvi ulkona. Yritin voittaa flunssan auringolla. 






 Seinän vierellä tuntui vielä keväiseltä, koska kauempana tuuli puhaltelee kylmästi.

Tuntuu että olen ennenkin tehnyt samaisesta kohtaa postauksen. Taitaa olla keväisin lemppari paikka.

Terveyttä ja mukavaa alkanutta viikkoa!:)