lauantai 4. kesäkuuta 2011

Raparperitoska

Raparperitoska  Glut. & Lakt.
 

Pohjataikina
150g lakt. voita 
5 kananmunaa
3dl sokeria
4 1/2dl glut. jauhoja
1 1/2tl leivinjauhetta
2tl vaniliinisokeria
n.1 1/2l raparperin paloja

toska
200g lakt. voita
2dl sokeria
200g mantelilastuja
1/2dl glut. jauhoja
2rkl lakt. maitoa

Sulata ja jäähdytä rasva. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sula rasva. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Lisää seos sihdin läpi taikinaan. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin.

Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Ripottele päälle raparperinpalat.(Jos käytät pakastettuja raparpereja, sulata ja valuta raparperit hyvin). Paista piirakka 200 asteessa alimmalla tasolla 20 minuuttia.

Valmista sillä aikaa toska. Sulata kattilassa rasva, sekoita joukkoon sokeri, mantelilastut, jauhot ja maito. Kiehauta toska. Levitä seos kuumana piirakan pinnalle. Paista edelleen noin 10 minuuttia toiseksi ylimmällä tasolla. Anna piirakan hieman jäähtyä ennen paloittelua.

Ohje napattu k-kaupan lehestä ja hiukan muokattu.
 Kannattaa testaa, tosi hyvääääää.. :D 
 Vinkki, kylmänä vielä parempaa.

Mukavaa viikonloppua!!:)

2 kommenttia:

  1. Tämä oli kyllä aivan liian hyvää... :P

    VastaaPoista
  2. Annoin tänään äitille paljon lisää raparperia. Ja vinkkasin että meidän pakasteessa olisi tilaa.. :) hih*

    VastaaPoista